Com funciona un cotxe elèctric Tesla


Com descobriràs en breu, conduir els nostres cotxes Tesla és un plaer: super còmode, divertit, emocionant, silenciós i ecològic :-) No obstant això, és una virgueria de cotxe, de manera que convé que facis un cop d'ull a aquesta guia ràpida abans de començar el teu viatge.

Accés al Vehicle i Operacions Bàsiques

Per obrir el cotxe, només amb acostar-te amb la clau sortiran les manetes de les portes. Passada una estona es tornen a amagar: perquè tornin a sortir només toca alguna de les manetes.

Per arrencar el cotxe n'hi ha prou amb prémer el fre (no sentirem cap soroll de motor ;-)

El Tesla és un cotxe automàtic, la palanca de canvis és tipus americà: està situada a la part dreta del volant. No hi ha pedal d'embragatge.

És important estar pendent de la bateria, i per no quedar-nos sense, hem de posar sempre el nostre destí al GPS de l'Tesla per planificar la ruta: En cas de no tenir prou càrrega, el cotxe ens recomanarà la(les) parada(es) que haguem de fer per recarregar la bateria.

Per iniciar la marxa trepitjarem el fre i alhora tirarem cap avall de tot la palanca de canvis, (posició D de Drive). La marxa enrere es posa trepitjant el fre i tirant cap amunt la palanca de canvis (posició R de Reverse: marxa enrere).

Tampoc trobarem fre de mà: una vegada aparcat el Tesla, apretarem el botó platejat de l'extrem de la palanca de canvis per posar-lo en mode P (Parking).

Ja podrem sortir, sempre assegurant-nos de portar la clau a sobre. Per tancar el cotxe només caldrà allunyar-nos d'ell mateix.

Tant llums curtes i llargues, com eixugaparabrises són automàtics.

Càrrega de la Bateria

Els nostres cotxes Tesla tenen de 350 a 500 km d'autonomia segons model, i per recarregar-lo disposes de milers de punts de recàrrega en tot el territori nacional, molts dels quals s'activen amb la targeta Live (ara Endolla Bcn) que trobaràs a reposabraços davanter. Els millors són els anomenats Tesla Supercharger, que per la seva altíssima potència són els que carreguen més ràpid: En 1h 30min aprox. tornarem a tenir el nostre cotxe a full. A més per als nostres Clients del Model S els Superchargers són gratis!

Passos per carregar el Tesla:

  1. Obrir la porteta que queda al lateral de l'conductor, darrere de l'cotxe, prement la part posterior de la nostra clau fins que s'obri (Botó 1 a la figura).
  2. Connectarem la mànega de càrrega que trobarem a l'estació de càrrega. En cas de no ser un punt Tesla Supercharger, usa la qual trobaràs a doble fons de maleter, connectant primer a l'estació de càrrega i després a l'cotxe.
  3. Passats uns segons veurem a la pantalla que el cotxe comença la càrrega, i ens mostra una estimació de el temps total de càrrega (no cal esperar que carregui a el màxim). Alguna estació pot fallar, pel que si no comencés la càrrega, canviarem el cotxe d'estació i provarem de nou.
  4. Per anar-nos, tornarem a prémer la part posterior de la clau fins que sentim un "clac 'i ja podrem desconnectar la mànega, tancar la porteta de càrrega, i continuar el nostre viatge.

Vídeo: Com carregar a un Tesla Supercharger

El més còmode és planificar la ruta amb el GPS de l'Tesla, fent les càrregues en parades de descans com en els menjars, o bé deixar-lo carregant a les nits si és possible.

ATENCIÓ: Altres aspectes a tenir en compte

Només pel Model S: Aquest Tesla és molt baix per la qual cosa cal posar especial atenció de no tocar en els guals, rampes de voreres, pàrquings, etc. Abans de fer-los et recomanem pujar la suspensió de l'cotxe: A la pantalla, feu clic a la icona Cotxe, opció Suspensió, posició 'Molt Alta'. Després ho podem baixar de nou a 'Normal', o sinó a l'anar a més de 80km / h ja es baixarà automàticament.

Com tancar maleter frontal: Si fem servir el maleter frontal, a l'tancar és molt important que no fem força en la part central de la mateixa, sinó en els laterals (veure figura).

Els Tesla Supercharger són un pàrquing molt car: Un cop acabada la càrrega de la bateria convé treure el cotxe d'allà, sinó Tesla ho cobrarà a 1 €/min.

Límits i Recàrrecs

Quilometratge:Volem que gaudeixis amb els nostres Tesla, pel que et vam incloure en el preu 250km per dia de lloguer. Els quilòmetres de més es cobraran a 0,30 €/km.

Bateria a l'retornar-: Et lliurem el Tesla amb mínim 250km d'autonomia, i demanem que ens ho tornis amb un mínim de 250km (En el cas que hagis contractat el pack 'Retórnalo sense Càrrega' pots retornar amb mínim 40km d'autonomia). Cada km de menys es cobrarà a 1 €/km.

Hora d'arribada: Es pot modificar l'hora d'arribada, avisant-nos tan aviat com veieu que no arribareu a l'hora acordada. Si s'arriba abans no s'abonarà res. Si s'arriba més tard, es cobrarà a 25 €/h passada una hora de gràcia, per a qualsevol imprevist que pogués sorgir.

Si n'hi hagués, els recàrrecs esmentats de quilometratge, bateria a l'retornar-lo i hora d'arribada, així com ús de Superchargers sense estar recarregant, es descomptarien de devolució de la fiança.

Publicacions recents

Subscriu-te al newsletter

Rep ofertes especials per a llogar un Tesla

×
Daniel Peña
Daniel Peña
La experiencia ha sido inolvidable, los niños han alucinado, mi mujer también, por supuesto yo, va como la seda y tardaremos en olvidarlo.
Lee mas