Consells per viatjar amb cotxe elèctric per Espanya


Consells per viatjar amb cotxe elèctric per Espanya

Els nostres consells per viatjar amb cotxe elèctric es poden resumir en aquests 2:

  1. Planifica les càrregues a parades per menjar o durant la nit.
  2. Fes servir les apps disponibles (o el navegador del Tesla) per planificar les rutes .

Per viatjar amb cotxe elèctric cal tenir en una planificació més gran que amb els de benzina, per la qual cosa convé conèixer les diferents xarxes de carregadors existents. A Espanya hi ha gairebé 15.000 punts de càrrega de cotxe elèctric , les xarxes de carregadors principals són la d' Iberdrola amb més de 10.000 carregadors i Endesa amb més de 2.000 carregadors. Tesla té la pròpia xarxa de càrrega, amb 462 carregadors. I finalment hi ha la xarxa europea de carregadors d' Ionity , encara que només en té 23 a tot Espanya, són de càrrega ultra-ràpida .

App Carregadors Iberdrola - Consells per viatjar amb cotxe elèctric per Espanya

És recomanable descarregar-nos tant l' aplicació d'Iberdrola ( iOS - Android ) com la d' Endesa ( iOS - Android ). En aquestes aplicacions podrem buscar els carregadors que tenim a prop i si estem planificant un viatge ens serà útil saber quins carregadors tindrem pel camí i quins carregadors hi haurà al nostre destí . També teniu l' app d'Ionity ( iOS - Android ).

Aquestes apps ens permeten veure la ubicació i disponibilitat dels carregadors , i per exemple els que estan ocupats ens apareixeran en color blau i els disponibles de color verd. En alguns casos podrem reservar-lo per l'app durant un temps per poder arribar-hi i assegurar-nos que estarà disponible quan arribem. També podem consultar els seus preus de càrrega , així com planificar rutes . Amb l' app d'Iberdrola podrem carregar als carregadors d'Ionity , però ens sortirà més barat si fem servir la pròpia app d'Ionity .

Si tenim la sort d'estar viatjant amb un cotxe Tesla, a més dels carregadors d'Iberdrola, Endesa i Ionity també disposarem de la xarxa de càrrega pròpia de Tesla , els anomenats Tesla SuperChargers . Aquests carregadors ultraràpids es troben a les vies principals i permeten realitzar viatges llargs sense preocupar-nos de la bateria ja que el mateix navegador del Tesla ens planificarà les parades de càrrega recomanades per arribar al nostre destí. Tesla també té una xarxa de Destination Chargers , que es troben en hotels, restaurants i centres comercials , i en general són gratuïts i exclusius per a clients .

A les grans ciutats com Madrid o Barcelona , trobarem carregadors públics de tota mena, però cada ciutat utilitza la seva pròpia app o sistema. Per exemple, a Barcelona hi ha l' app Smou ( iOS - Android ), que també ens servirà per als carregadors públics de molts municipis de Catalunya.

Electromaps - Consells per viatjar amb cotxe elèctric a Espanya

Finalment, una altra app recomanable és Electromaps ( iOS - Android ). Amb ella tindrem una visió general i unificada de tots els carregadors que hi ha a Espanya , podrem filtrar-los per tipus i potència de càrrega, i en molts casos saber si el carregador està operatiu o fora de servei . Aquesta informació la dóna la mateixa comunitat d'usuaris, per la qual cosa pot ser que no estigui actualitzada , sobretot als carregadors més remots o amb menys ús. Aquesta app (així com el seu clauer RFiD ) ens serviran per activar molts dels carregadors que hi ha a Espanya .Ja has provat algun dels nostres cotxes elèctrics Tesla ? No ho pensis més i fes un viatge amb cotxe elèctric per Espanya ! No us perdeu aquesta increïble experiència de conducció! Reserva-ho ja i gaudeix d'un viatge amb cotxe que no oblidaràs!

Condueix el futur amb FutureDrive!

Consells per viatjar amb cotxe elèctric per Espanya

Publicacions recents

Subscriu-te al newsletter

Rep ofertes especials per a llogar un Tesla

×
Miryam A. Martin
Miryam A. Martin
Mi experiencia ha sido muy buena y gratificante, lo recomiendo 100%. P ero lo único que he echado en falta es algún folleto más explicativo del manejo interior basico del coche
Lee mas