Quant triga a carregar un Tesla?


Els vehicles elèctrics i especialment els Tesla són perfectes per viatjar, ja que és una delícia conduir-los, són molt còmodes i el cost de la càrrega elèctrica és molt més econòmic que omplir el dipòsit d'un cotxe de combustió: El preu que pagues per carregar un Tesla és unes 3 vegades inferior a l'equivalent en benzina. Quan sortim de ruta és convenient tenir en compte els temps de càrrega aproximats ja que així podrem planificar millor i fer que les parades de recàrrega s'acomodin al nostre viatge.

De carregadors n'hi ha de diversos tipus i la seva principal diferència és la velocitat de càrrega, tenim els carregadors de càrrega lenta, semi-ràpida, ràpida i super-ràpida. Si coneixem quant de temps aproximat hem de parar a cadascun per carregar totalment la bateria el nostre viatge serà molt més còmode i evitarem sorpreses.


Carregadors de càrrega lenta

El més lent de tots és l'endoll domèstic o també anomenat schuko, el principal avantatge d'aquest tipus de càrrega és que ens serà molt fàcil trobar-ne un ja que a la majoria de garatges, cases o pàrquings podrem trobar un endoll domèstic. Aquests carregadors carreguen a 3.5kwh, cosa que significa que un Tesla Model 3 carregarà a una velocitat d'uns 18km/h , aquesta velocitat de càrrega és molt útil quan carreguem el Tesla durant la nit, ja que per exemple en 10 hores tindrem uns 180km més d'autonomia per viatjar l'endemà.


Carregadors de càrrega semi-ràpida

El següent grup de carregadors són els de càrrega semi-ràpida. Aquests carregadors tenen una potència entre 7,5 i 22kwh. Aquesta és la potència que tenen els Destination Chargers exclusius per als Tesla i que podem trobar normalment a centres comercials, hotels, restaurants, pàrquings, etc. Aquests carreguen a una velocitat d'uns 80km/h, així que en poc més de 4 hores el Tesla ja estarà carregat al 100%. Amb un d'aquests carregadors podem visitar una ciutat durant un matí i tenir el cotxe carregat per continuar el nostre trajecte. També solen ser gratuïts, sobretot si són centres comercials, si ens allotgem a l'Hotel o dinem en aquests llocs.


Carregadors de càrrega ràpida

Els carregadors ràpids permeten carregar el Tesla en menys de 2 hores, tenen una potència d'uns 50kwh i són perfectes si farem una parada per dinar ja que en 1 hora ja tindrem més de mitja bateria carregada. Iberdrola i Endesa són les empreses que tenen instal·lats més carregadors d'aquest tipus. Són de pagament, excepte els carregadors públics de molts municipis.


Carregadors de càrrega super ràpida

El darrer grup són els carregadors de càrrega super ràpida. Els millors són els SuperCharger de Tesla que arriben fins a una potència de 250kwh. Els supercharger són perfectes quan anem de ruta ja que es troben situats en estacions de servei a prop de les principals autopistes per poder fer viatges llargs fent parades de 15 a 40 minuts per carregar la bateria. Aquests carregadors carreguen a més de 1300km/h, i són especialment eficients quan la bateria està amb molt poca càrrega, atès que mesura que es va carregant la bateria no té capacitat d'absorbir tanta potència i aquesta supervelocitat de càrrega es redueix progressivament una vegada la bateria arriba al 60-80%.

La potència i l'èxit d'enginyeria dels SuperCharger és increïble, per exemple, amb 250kwh pots arribar a subministrar energia a un edifici de 70 habitatges i la velocitat amb què carrega un Tesla Model 3 és de 1200 a 1500km/h.


Resum carregadors

Tipus Carregador Temps càrrega bateria (80%) Potència Velocitat càrrega km/h
Lenta 19 hores 3.5kwh 18 km/h
Semi-ràpida 4 hores 11kwh 80 km/h
Ràpida 1 hora 30 minuts 50kwh 250km/h
Super ràpida 30 min. 150kwh 1250km/h

Esperem haver solucionat la major part de dubtes i així quan ens lloguis un dels nostres Teslas ja siguis tot un expert en cotxes elèctrics.

Publicacions recents

Subscriu-te al newsletter

Rep ofertes especials per a llogar un Tesla

×
la fiesta p.c. s.a.
la fiesta p.c. s.a.
Todo ha ido muy bien. Reserva, entrega y rapidez de respuestas (extendí la reserva). El coche está monitorizado, si te pasas con el acelerador te llama un ordenador para que levantes el pie o te limitan el coche remotamente. Es una medida prudente, el coche acelera muchísimo y es fácil despistarte.
Lee mas